‹ Terug naar het overzicht

VABimpuls biedt kansen voor leegstaande stallen of schuren

Vanaf 1 maart heeft GS in Brabant een nieuwe aanvraagmogelijkheid geopend voor de voucherregeling van VABimpuls. Met een voucher kan een eigenaar van lege stallen deskundigheid inroepen bij een beslissing over herbestemming of sloop. Ruim 50 eigenaren van lege stallen en schuren in Brabant maakten in een 1e ronde al gebruik van de VABimpuls.

Met de voucherregeling kunnen eigenaren een beroep doen op deskundigen die adviseren bij het nemen van een beslissing over sloop of herbestemming. De vouchers gelden voor lege stallen en schuren die niet meer voor agrarische doeleinden gebruikt worden.

Volgens het principe 'wie het eerst komt, die het eerst maalt', is vanaf 1 maart tot 7 januari 2019 (of totdat het subsidieplafond van 350.000 euro bereikt is) geld beschikbaar. Daarmee kunnen naar schatting 75 eigenaren van lege stallen geholpen worden. Een voucher vertegenwoordigt een waarde van maximaal 4.000 euro, die de eigenaar kan inzetten voor een ondersteuning in twee fasen. De eerste fase bestaat uit een oriëntatiegesprek en een haalbaarheidsonderzoek en is voor de eigenaar kosteloos. In de tweede fase wordt een start gemaakt met de uitwerking van nieuwe plannen gericht op herbestemming. Hiervoor betaalt de eigenaar een eigen bijdrage van 62,5%.

Het moge duidelijk zijn dat we beschikken over meerdere adviseurs die u hierbij graag van dienst zijn. Specifiek voor deze regeling kunt u het beste contact opnemen met Tonny Kapteijns (06 - 53 75 29 76) of Renate van de Ven (06 - 14 70 15 17).


Meer informatie?
Mevr. Drs. R. (Renate) van de Ven 06 - 14 70 15 17
Senior adviseur Ruimtelijke ordening en milieu renate.vd.ven@pouderoyen.nl

Auteur:
Renate van de VenPouderoyen.nl maakt gebruik van cookies. Sluit deze melding