Ontwikkeling ‘Livar Experience Centre’

Livar staat voor Limburgs Kloostervarken. Voor de ontwikkeling van een ‘Livar Experience Centre’ in de gemeente Echt-Susteren begeleidt Pouderoyen Compagnons de bestemmingsplanprocedure.

Het Limburgs Kloostervarken is een varken dat mogelijkheden voor uitloop en weidegang  krijgt en daarmee een een ‘beter leven kenmerk 3’ erkenning van de dierenbescherming heeft. Het Limburgs Kloostervarken wordt gevoerd met streekeigen Limburgse granen,waardoor een fijne dooradering van goede vetten ontstaat die smaak geeft aan het product.

Livar B.V. is voornemens om op de locatie Zandweg 10 te Maria Hoop een ‘Livar Experience Centre’ te vestigen. Deze locatie bevindt zich in de nabijheid van Abdij Lilbosch, waar de oorsprong van het Limburgs Kloostervarken is gelegen.

Het ‘Livar Experience Centre’ zal worden gebruikt om consumenten, scholieren en mensen werkzaam in de agrarische- en voedingssector kennis te laten maken met alle aspecten van de bedrijfsvoering te midden van de landschappelijke kwaliteiten die de streek te bieden heeft. Op locatie zal te zien zijn hoe ‘Livar varkens’ worden gefokt en grootgebracht. Ook zal hier worden getoond hoe de varkens uiteindelijk worden verwerkt tot een (h)eerlijk stukje vers vlees, exclusieve vleesproducten en vleeswaren.

Pouderoyen Compagnons begeleidt deze innovatieve ontwikkeling door opstelling van een bestemmingsplan, onderzoeken en landschapsinpassingsplan.

Meer informatie?
Dhr. mr. M.A. (Maarten) Koopman 06 - 45 74 58 19
Jurist ruimtelijke ordening maarten.koopman@pouderoyen.nl

Dit project heeft betrekking op de volgende sectoren:Pouderoyen.nl maakt gebruik van cookies. Sluit deze melding